Verhaal 

Duncan Laurence wint in 2019 het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Nederland staat op zijn kop en de songfestivalgekte bereikt een nieuw hoogtepunt wanneer het liedjesfestijn in 2021 dan eindelijk neerstrijkt in Rotterdam. Winnaar Måneskin neemt het festival mee naar Italië. Vanaf dat moment start de alternatieve realiteit van onze muziektheatervoorstelling. 


De Brabantse jeugdvrienden Bas en Noortje dromen er namelijk al jaren van om het Eurovisie Songfestival te winnen. Maar… hoe komen zij op dat podium terecht? En hoe gaan zij om met onwaarschijnlijke tegenslagen, sluwe rivalen én hun eigen verwachtingen? Bestel je tickets en krijg antwoord op deze vragen... en meer! 


Want: hoe gaat het er eigenlijk aan toe bij de selectiecommissie die de uiteindelijke inzending kiest? Uit welke elementen bestaat het perfecte Songfestivalnummer? Hoe klinkt een ode aan Hilvarenbeek? Gaat er een windmachine aan? Zal iemand in de camera knipogen? En hoeveel kilo glitter gaat er doorheen op zo'n avond?


"Wat een boel vragen! Ik zou gewoon boeken..." aldus de moeder van de regisseur. Want het Songfestival; you either love it or hate it. Maar wat het doet is mensen samenbrengen. En dat is iets waar we in deze tijd met z’n allen wel behoefte aan hebben.